Vi på Restaurang Ájtte bakar färskt bröd varje vardag i samband med dagens lunchbuffé.
Våran populära gáhkko!

Vi lagar all mat från grunden, och använder oss alltid av bra och naturliga fetter, så som rapsolja, olivolja, och smör. Vi utesluter margarin helt.

Vi är även noga med att i största mån, alltid handla så lokalt och svenskt som möjligt.
Renköttet på vår meny kommer från våra skogar och fjäll, rödingen från våra fjällsjöar.
Svensk kyckling på buffén, och julskinkan från gårdar här i Norrbotten.

Det är bara några av sakerna som gör oss stolta.


Våran a la carte meny består av bland annat:

  • Gräddstuvad Renskav, pressad potatis, rårörda lingon & sallad
  • Suovas (rökt, skivad renstek) i gräddsås, pressad potatis, rårörda lingon & sallad
  • Smörstekt Rödingfilé med pressad potatis, romsmör, citron & sallad
  • Black rock grill ”REN PÅ STEN”, serveras med färska grönsaker, rostad potatis, svampsås & gáhkko
  • Sallad på gravat reninnanlår
  • Sallad på gravad lax & handskalade räkor
  • Tortelloni med ricotta & spenat
  • Veganska grönsaksbiffar, stekta grönsaker & potatis

Lokalproducerad mat * Vegetariska alternativ * Veganskt alternativ * Barnmeny